Primena računara u elektrotehnici

Dani informatike u skolama u Vojvodini


Na FTN-u Novom Sadu održana je završna svečanost i dodela nagrada u okviru akcije Dani informatike u školama Vojvodine. U kategoriji srednjih škola...
Kategorija: Info
Objavio: admin

Novi Sad, 16. decembar - Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu održana je završna svečanost i dodela nagrada u okviru akcije Dani informatike u školama Vojvodine. Ovu akciju, treći put po redu, zajednički organizuju Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike (CNTI) i Savez informatičara Vojvodine.

Ovogodišnji dobitnici nagrada su osnovne škole "Sveti Sava", Kikinda (prvo mesto), "Žarko Zrenjanin", Novi Sad (drugo mesto) i "Vuk Karadžić", Crvenka (treće mesto). U kategoriji srednjih škola prvu nagradu dobila je škola STŠ "Nikola Tesla", Sremska Mitrovica, drugu "Mihajlo Pupin", Novi Sad, dok je treću nagradu dobila ETŠ "Nikola Tesla", Pančevo. Ove godine po prvi put uručene je i plaketa "Stjepan Han", u čast profesoru Hanu, doajenu iz oblasti informatike. Dobitnik plakete je OŠ "Sveti Sava" iz Kikinde.
Cilj projekta «Dani informatike u školama Vojvodine» je da se ubrza proces uvođenja informatičke nastave u osnovne i srednje škole u Vojvodine, kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Osnovna ideja je da, u dogledno vreme, računar u školi bude jedan od osnovnih alata, sredstvo za ostvarivanje bolje i savremene komunikacije između svih koji učestvuju u vaspitno-obrazovnom radu. Škole koje su ove godine dobile nagrade izdvojile su se po broju računara u nastavi, učenika koji ih koristi i ima pristup internetu, obučenog nastavnog kadra po akreditovanim programima za rad na računaru, kao i po broju multimedijalnih prezentacija spostvene izrade i komercijalnih softvera koji se primenjuju u nastavi. Vrednovano je i učešće škola na takmičenjima, postojanje veb sajta škole i njegova funkcionalnost i drugo.

izvor: http://www.vojvodina.gov.rs

link: vojvodina.gov.rs